Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
19.5.2020, Jan Vítek, aktualita
Společnost AMD má letos na kontě představení karet Radeon RX 5600 XT, které se zrovna moc nevyvedlo. AMD si za to může samo, neboť se na poslední chvíli pokusilo vylepšit jejich specifikace, a to až příliš pozdě. 
cdwN (585) | 20.5.202010:39
Myslel jsem si, že s rozšířením PC do téměř každé domácnosti se zvýší i procento osob znalých a schopných něco si na kompu ošetřit. Je to přesně opačně ­- lidí, co si dokáží PC jedině tak zapnout rapidně přibylo a osvěta je nulová. Pokud se člověk snaží něco uživatelům z dobré vůle vysvětlit, setká se jedině s nepochopením. Z toho také pramení implementace hromady nesmyslů do lecčeho, protože výrobci hardwaru a softwaru to taktéž vědí a snaží se vše uživatelsky co nejvíce zjednodušit tak, aby to pokud možno jedním klikem zvládl každý a oni neměli posléze tuny zbytečných dotazů na fórech. S tím také souvisí ta světýlka a jak tady BORRT trefně nazval ­"blikající bižuterie­". Nejde už tímpádem jen o výkon, ale také o dříve zbytečnou vizuální stránku, protože PC také může být dnes i módní výstřelek a věc dávaná na odiv návštěvníkům. Člověka s preferencemi na výkon to samozřejmě neoslní, že.
Odpovědět1  0
Xspy (105) | 20.5.202011:02
Souhlasím , s tím , že za většinu hloupostí v současném IT světě stojí snaha zavděčit se všem.
Samotný Windows 10 je díky zjednodušování a přibližování se masám už totální kočkopes .Místo toho , aby software fungoval účelně , umí tisíc věcí ..jen mnohdy ne to co by od něj člověk především očekával .
A lidé se nepoučí a ještě budou tleskat ...
Odpovědět1  0
Xspy (105) | 19.5.202019:31
Strašný nešvar se nám u AMD rozmohl . Možná by místo výukových videí stačilo integrovat do ovladačů pro ladění prospěšné programy typu Afterburner a vykašlat se na bloatware typu integrovaný webový prohlížeč a přímý streaming na asociální sítě :­/ .
Odpovědět3  1
wrah666 (6205) | 20.5.20202:06
Bohužel, nejde zdaleka jen o AMD. Na ovladače se nabalily tuny a tuny nesmyslů. Výsledek: instalace má stovky MB, zatímco ovladač jako takový reálně nezabere víc než pár set KB. A to ještě nesmírně obsáhlý ovladač pro XY zařízení, popisující každou funkci zvlášť. Ovladač maličkosti, jako třeba zvukovka má reálně méně než 20 KB.
Odpovědět3  1
BORRT (116) | 20.5.20209:47
@Xspy
"Možná by místo výukových videí stačilo integrovat do ovladačů pro ladění prospěšné programy typu Afterburner....­"

Vy jste asi drivery od AMD dlouho neviděl, protože funkce pro ladění tam mají už několik let.
https:­/­/www.amd.com­/en­/support­/kb­/faq­/dh2­-020

To že tam přidali funkce prohlížeče, streamování apod. je bohužel daň dnešní doby, kdy si to žádají uživatelé určité věkové skupiny­/vkusu. To samé se dá říct o RGB blikající bižuterii na dnešních chladičích, základních deskách, skříních. Prostě taková je doba.
Odpovědět1  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.